Sonkás-sajtos muffin

A nagy adag a titka ennek a muffinnak, mert az biztos, hogy csak akkor tudtok belőle tartalékolni másnapra, ha dupla adaggal készül.

215 kCal / adag
Hozzávalók
  • 200 g gluténmentes lisztkeverék
  • 100 g hajdinaliszt
  • 50 g tápiókaliszt
  • 2 tojás
  • 2 dl görög joghurt
  • 2 dl tej
  • 60 ml Floriol POWER étolaj
  • 3 kk sütőpor
  • 200 g cheddar sajt
  • 6-10 szelet sonka füstölt sonka
  • 1 tk só

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Konyhai robotgép keverőtáljában keverjétek össze a több fajta lisztet, a sütőport és a sót.
  3. Adjátok hozzá a tojást, a joghurtot, a tejet és a Floriol POWER étolajat. Keverjétek addig, amíg híg tésztát kaptok.
  4. Forgassátok a tésztához a lereszelt sajtot, majd a vékony csíkokra darabolt füstölt sonkát is.
  5. Öntsétek a tésztát muffin formákba, majd tegyétek az előmelegített sütőbe.
  6. 25-30 perc alatt süssétek készre. Akkor lesz jó, ha megemelkedik a teteje és lepirul. Ha elkészült, hagyjátok hűlni kb. 10-15 percig mielőtt megkóstoljátok!

 

 

Tippek

  • Nyugodtan készíthettek belőle nagyobb adagot, pár nap múlva is finom lesz.
  • A tápiókaliszt miatt kicsit ragacsosabb, lágyabb lesz a muffin.
  • Apróra vágott olajbogyóval is feldobhatjátok!

 

Allergének

  • tej és tejszármazékok
  • tojás
Hasonló receptek
Rizstészta tofuval és gombával
Rizstészta tofuval és gombával
Cukkinis-rozmaringos farinata
Cukkinis-rozmaringos farinata
Mexikói jalapeno coleslaw
Mexikói jalapeno coleslaw
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.