Kezdjük tehát az alapoktól: az emberi test nem tud előállítani bizonyos zsírsavakat, mint az omega-3 és -6, így ezeket folyamatosan pótolnunk kell. A Floriol OMEGA+ kevert étolaj (70% repce, 30% napraforgó), ami természetes forrása az omega-3, -6 és -9 zsírsavaknak. Segít a kiegyensúlyozott étrend kialakításában, és támogatja a szív- és érrendszer megfelelő működését.*
Floriol Omega+
Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz elengedhetetlen az esszenciális zsírsavak fogyasztása. Ezért a Floriol OMEGA+ omega-3, -6 és -9 zsírsavakkal járul hozzá a normál koleszterinszinted fenntartásához már a főzés alapjaitól kezdve.**
- A repceolajnak köszönhetően az omega-3 és -6 aránya kedvező (1:3). A telített zsírok helyettesítése telítetlen zsírsavakkal hozzájárul a normál koleszterinszinthez.**
- Az omega-3 zsírsavak főként tengeri halakban és bizonyos növényi olajokban – például repce- és lenmagolajban – találhatók.
- Fogyaszd a kiegyensúlyozott és változatos étrend, valamint az aktív életmód részeként – az étolajok és egyéb zsiradékok ennek csak egy összetevője.
- A Floriol OMEGA+ étolajat bátran használhatod főzéshez, sütéshez, salátákhoz, pácoláshoz és öntetek készítéséhez is.
- Fontos, hogy a sütési hőmérséklet ne haladja meg a 175 °C-ot.
- A palack 50%-ban újrahasznosított műanyagból készül.
- Címkéink FSC tanúsítvánnyal rendelkeznek, ami igazolja, hogy alapanyaguk fenntartható erdőgazdálkodásból származik.
- A szabályozható olajhasználat érdekében a palackot adagolást segítő kupakkal láttuk el.
![]()
Mit kell tudni az omega-3, -6 és -9 zsírsavakról?
Az omega-3 és omega-6 zsírsavak fontos összetevői a sejtmembránnak, azaz megfelelő működésének biztosítása révén az egészség megőrzésében fontos szerepet játszanak, valamint segítenek a normál koleszterinszint fenntartásában. Az emberi szervezet képes a legtöbb számára szükséges zsírsav előállítására, nem tudjuk azonban előállítani többek között az omega-6 (linolsav) és az omega-3 (alfa-linolénsav) zsírsavakat, melyeket ezért esszenciális zsírsavaknak nevezünk.
Az omega-3 zsírsavak természetes forrásai a tengeri halak, kagylók és egyéb tenger gyümölcsei, valamint bizonyos növényi olajok (pl. – többek között – a repce-, a szója-, a dió-, és a lenmagolaj); ezek a növényi olajok ugyanis az omega-3 zsírsav kimondottan jó forrásának számítanak. Az omega-9 zsírsavak egyszeresen telítetlen zsírsavak, melyek hosszú távon hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségéhez és a normál koleszterinszint fenntartásához.
* Általános tápérték
| 100 ml temékben | 1 evőkanál (10 g) termékben | |
| Omega-3 zsírsav (alfa-linolénsav; ALA) | 4,1 g | 0,5 g |
| Omega-6 zsírsav (linolsav; LA) | 14 g | 1,5 g |
| Omega-9 zsírsav (olajsav) | 64 g | 7 g |
**A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA; omega-3 zsírsav) és 10 g linolsav (LA; omega-6 zsírsav) fogyasztásával érhető el (mintegy 7 evőkanál Floriol étolaj).
