Mexikói jalapeno coleslaw

Megbolondítottuk mindenki kedvencét, a klasszikus coleslaw salátát egy kis jalapenoval, hogy még izgalmasabb legyen!

Hozzávalók

4 főre

  • fél fej lilakáposzta
  • fél fej káposzta
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6-7 db jalapeno paprika
  • 1 tojás
  • 1 tk mustár
  • 1 dl Floriol E-vitamin étolaj
  • 1 tk cukor
  • 1 kk só
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2-3 ek almaecet
  • friss koriander a tálaláshoz

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 20 perc

  1. Kezdjük a házi majonézzel: nagy keverőedényben keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Kezdjük cseppenként adagolva hozzáönteni az olajat, közben keverjük folyamatosan, hogy nehogy kicsapódjon az olaj. Ha már összeállt, öntsük hozzá az almaecetet és a joghurtot is. Sózzuk ízlés szerint.
  2. Nagy lyukú reszelővel reszeljük le a megtisztított káposztákat, majd a megpucolt sárgarépát is. A fokhagymát és a jalapeno paprikát vágjuk apró darabokra. Forgassuk bele a híg házi majonézbe, sózzuk újra, ha szükséges, majd tálaljuk kevés friss korianderrel.

Tippek

  • A coleslaw akkor a legfinomabb, ha legalább 2-3 órát, de leginkább 1 éjszakát pihen, mielőtt fogyasztjuk.
  • Ha nem kapunk friss jalapeno paprikát, használjunk eceteset. Ebből elég kevesebb mennyiség is, mivel általában csípősebb.
  • Laktózérzékenyek laktózmentes joghurttal készítsék.

Allergének

  • laktóz
  • tojás
  • mustár
Hasonló receptek
Misos-körtés zellerkrémleves
Misos-körtés zellerkrémleves
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.