Sárgabarackos batátakrémleves

Talán elsőnek furcsának hathat ez a párosítás, de az eredmény egy fantasztikusan krémes, egyszerre édes és sós, igazán különleges nyári leves.

Hozzávalók

4 főre

  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 60 dkg édesburgonya
  • 6-7 sárgabarack
  • 1,5 dl tejszín
  • fél citrom leve
  • 1-2 kimagozott kierezett chilipaprika
  • só, bors
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 40 perc

  1. Hámozzuk meg az édesburgonyát, és szeljük vékony szeletekre. Mossuk meg a barackot, húzzuk le a héját, majd magozzuk ki.
  2. Magas falú edényben kevés Floriol étolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Amint színt kap, keverjük hozzá a felszeletelt édeskrumplit, majd a barackot is.
  3. Öntsük fel 6-7 dl vízzel, majd főzzük 20-25 percig, amíg a batáta megpuhul. Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze, majd botmixerrel turmixoljuk le egészen selymesre. Sózzuk ízlés szerint, facsarjuk bele a fél citrom levét, majd forraljuk újra.
  4. Tálaljuk forrón, kevés friss petrezselyemmel és chilivel.

Tippek

  • Ha marad a levesből, tegyük hűtőszekrénybe! Hidegen is kitűnő!
  • Laktózérzékenyek nyugodtan hagyják ki a tejszínt a levesből.
  • Petrezselyem helyett kevés friss korianderrel vagy mentával is tálalhatjuk.

Allergének

  • laktóz
Hasonló receptek
Füstös csirke kebab pitával
Füstös csirke kebab pitával
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Körtés-diós pite
Körtés-diós pite
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.