Sáfrányos-póréhagymás bormártás

Egy hagyományos bormártásból is lehet olyan különlegességet varázsolni, ami garantáltan nem jön szembe akármelyik konyhában. Egy kis sáfrány és póréhagyma a titka!

69 kCal / adag
Hozzávalók

4 főre


ELKÉSZÍTÉS

  1. Magas falú fazékban hevítsünk Floriol Extra Szűz Olívaolajat. Tegyük hozzá a felkarikázott póréhagymát, a fokhagymát, és pirítsuk le nagy lángon 2-3 perc alatt, amíg színt kap. Morzsoljuk bele a sáfrányt is!
  2. Öntsük fel a száraz fehérborral, és közepes lángon főzzük 20-30 percig, amíg kicsit besűrűsödik.
  3. Keverjük hozzá a tejszínt, majd forraljuk újra.
  4. Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre, majd sózzuk ízlés szerint. Tegyük vissza a tűzre, és időnként átkeverve forraljuk addig, amíg sűrű szósz lesz belőle.
  5. Tálaljuk forrón, frissen sült húsokhoz és halakhoz!
 

Tippek

  • Még ízletesebb, ha a lesütött hús visszamaradt szaftján kezdjük el a receptet.
  • Turmixoláskor nyugodtan öntsünk hozzá 2-3 kanálnyi olívaolajat, nagyon finom lesz!


Allergének

  • laktóz

Hasonló receptek
Olivás-rozmaringos frittata
Előételek és harapnivalók
Olivás-rozmaringos frittata
Spárgás-citromos spagetti
Előételek és harapnivalók
Spárgás-citromos spagetti
Sütőtökös farinata
Előételek és harapnivalók
Sütőtökös farinata
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.