Olivás-rozmaringos frittata

A frittatában az a jó, hogy bármi jól áll neki, most olívát, krumplit és rozmaringot tettünk bele! Szuper könnyű ebéd vagy vacsora! 

540 kCal / adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Daraboljátok fel a megtisztított újkrumplit 5 mm-es kockákra. Az olajbogyót vágjátok ketté, verjétek fel a tojást, sózzátok ízlés szerint.
  2. Kapcsoljátok be a sütőben a grill fokozatot, helyezzétek a rácsot 20 cm távolságra a grilltől.
  3. Hevítsetek nagy, magas falú serpenyőben kevés Floriol Kevert Olívaolajat. Ha elég forró, adjátok hozzá az apróra vágott újkrumplit, majd süssétek ropogósra 2-3 perc alatt. Ha már majdnem elkészült, adjátok hozzá a feldarabolt olajbogyót és a friss rozmaring zöld levélkéit is. Pirítsátok 2-3 percig, majd öntsétek le a felvert tojással.
  4. Hintsétek meg a tojást a reszelt parmezánnal. Süssétek minél alacsonyabb lángon 6-8 percig amíg megszilárdul a tojás alja. Tegyétek a serpenyőt a sütőbe és süssétek készre 8-10 perc alatt.
  5. Tálaláskor locsoljátok meg az elkészült frittatát kevés Floriol Extraszűz Olívaolajjal. Tálaljátok friss salátával, paradicsommal.

 

Tippek

 

  • Használjatok fém nyelű hőálló serpenyőt, amit be tudtok tenni a sütőbe!
  • Légkeveréses sütőben is be tudjátok fejezni a sütést.
  • Apróra vágott cukkinit, padlizsánt is keverhettek az újkrumpli mellé.

 

Allergének

  • tojás
  • laktóz
Hasonló receptek
Szilva chutney
Előételek és harapnivalók
Szilva chutney
Sütőtökös farinata
Előételek és harapnivalók
Sütőtökös farinata
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Előételek és harapnivalók
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.