Rizslisztben rántott mini sajtgolyók

656 kCal / adag
Hozzávalók

2 főre

Akkor sem kell lemondanunk a rántott dolgokról, ha kerüljünk valamilyen okból a glutént. A sajtgolyók rizslisztben például egy szuper ropogós alternatíva!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 10+20 perc

  1. Bundázzuk be alaposan a sajtgolyókat: először forgassuk rizslisztbe, majd a felvert tojásba és végül a rizspehelybe. Ismételjük meg az egész folyamatot, hogy vastag legyen a panír, ne folyjon ki az olvadó sajt.
  2. Magas falú edényben hevítsünk bőséges mennyiségű étolajat, majd teszteljük apró panírmorzsával a hőmérsékletét. Ha elég forró, óvatosan helyezzük be a bepanírozott golyócskákat, és néha átforgatva süssük őket 3-4 percig, amíg a bunda ropogós lesz.
  3. Tálaljuk forrón rizzsel és finom házi majonézzel!

Tippek

  • Mivel rizslisztet használunk, nem kell aranybarnára sütni, a világosabb sárgás, de ropogós bunda már elegendő lesz.
  • Keverjünk apróra vágott snidlinget a majonézhez!
  • Akár 3 réteg panírral is bundázhatjuk a sajtgolyókat!

Allergének

  • laktóz, tojás

Hasonló receptek
Olivás-rozmaringos frittata
Előételek és harapnivalók
Olivás-rozmaringos frittata
Szilva chutney
Előételek és harapnivalók
Szilva chutney
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Előételek és harapnivalók
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.