Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal

Házilag, gép nélkül is készíthetünk jeges finomságot, nem kell más, csak egy kis joghurt, granola és friss gyümölcs.

182 kCal / adag
Hozzávalók
  • 200 g csokis granola
  • 50 g török mogyoró
  • 5 ek méz
  • 6 dl natúr joghurt
  • fél citrom leve
  • 6-8 db sárgabarack
  • 2 ek Floriol Olívaolaj

Elkészítés

  1. Béleljünk ki egy muffin formát kis muffin papírokkal.
  2. Keverjük krémesre a mézet a joghurttal és a fél citrom levével.
  3. Kezdjük el rétegezni a muffin formába a csokis granolát, a mogyorót és a mézes joghurtot. Majd tegyük a fagyasztóba minimum 4 órára.
  4. Hámozzuk meg és magozzuk ki a barackokat.
  5. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Floriol Olívaolajat. Ha elég forró, pirítsuk meg gyorsan a barackok mindkét oldalát, éppen amíg karamellizálódni kezd.
  6. A forró barackokkal tálaljuk a jégkrémet!

Allergének

  • laktóz
  • glutén
  • mogyoró 
  • mandula
  • diófélék

Tippek

  • Ha szuper gyümölcsös ízt szeretnénk, még ribizlit is tehetünk mellé!
  • Legalább 20 perccel fogyasztás előtt vegyük ki a házi jégkrémet a fagyasztóból.
  • Egy kanálnyi mézzel befejezhetjük a barackok pirítását, így még édesebb lesz.
Hasonló receptek
Fokhagymás-spenótos garnéla
Fokhagymás-spenótos garnéla
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Házi granola szelet
Házi granola szelet
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.