Fügelekváros muffin

A fügével nem lehet betelni, még a legegyszerűbb muffin is királynői szintre emelkedik tőle.

204 kCal / adag
Hozzávalók
  • 250 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1,8 dl tej
  • 0,6 dl Floriol POWER étolaj
  • fél rúd vanília kikapart magjai
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tojás
  • 60 g méz
  • 120 g fügelekvár
  • csipet só
  • 100 g dió
  • 4-6 db füge

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 170 ºC-ra.
  2. Nagy keverőedénybe szitáljátok bele a lisztet, és adjátok hozzá a sütőport.
  3. Konyhai robotgéppel keverjétek össze a tejet a mézzel, tojással, Floriol POWER étolajjal és a vaníliarúd kikapart magjaival. Adjátok hozzá a fahéjat, és egy csipet sót is. Keverjétek egyenletesre.
  4. További keverés mellett adagoljátok a sütőporos lisztet a folyadékhoz, keverjétek addig, amíg csomómentes lesz.
  5. Adjátok a fügelekvárt is a híg tésztához, majd a dió felét is, kicsit összetörve. Keverjétek össze.
  6. Öntsétek a híg tésztát Floriol POWER étolajjal kikent muffinformába, vagy béleljétek ki muffinpapírral a sütőformát. Öntsetek mindegyik formába azonos mennyiségű tésztát, nagyjából a forma kétharmadáig.
  7. Tegyétek a formákba a diót és a megmosott, apróra vágott fügét, majd rakjátok a muffinokat az előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssétek készre.

Tippek

  • Készítsétek el ti magatok a fügelekvárt: 1 kg megmosott, negyedelt fügét főzzetek sűrűre 10 dkg cukorral és fél citrom levével alacsony hőfokon, gyakran kavargatva, 1 óra alatt.
  • Tűpróbával ellenőrizzétek, hogy elkészült-e a muffin!
  • Ne süssétek túl a muffint, a sütőből kivéve még a formában tovább sül majd egy darabig.

Allergének

  • glutén
  • tojás
  • laktóz
  • diófélék
Hasonló receptek
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Borsófőzelék pulykafasírttal
Borsófőzelék pulykafasírttal
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.