Angol reggeli

623 kCal / adag
Hozzávalók

2 főre

  • 3 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 2 db grillkolbász
  • 2 db tojás
  • 20 dkg gomba
  • 6 szelet bacon
  • 200 g paradicsomos babkonzerv
  • 2 szelet pirítós
  • 1 paradicsom
  • só, bors

Nem véletlen, hogy a világon mindenhol eszik az angolok nagy találmányát, az angol reggelit. Minden megtalálható benne, ami egy lendületes nap elindításához szükséges.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 15 perc

  1. Mossuk meg, majd szárítsuk le a gombát. Vágjuk nagyobb szeletekre, a paradicsomot pedig vágjuk félbe.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd süssük ropogósra a szeletelt bacont és a kolbászt is. Ha kész, szedjük ki a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékban gyorsan pirítsuk át a gombát és a paradicsomot is.
  3. Közben egy másik serpenyőben hevítsünk olajat, és óvatosan üssük bele a tojásokat. Pár perc alatt süssünk tükörtojást! Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Forraljuk át a konzerv paradicsomos babot, készítsük el a pirítóst, majd tálaljuk!

Tippek

  • Forró teával az igazi!
  • Laktatónak tűnik, de inkább reggelire együnk sokat, mint vacsorára.
  • Üssük a tojásokat rögtön a serpenyőbe, ahogy elkezdjük hevíteni, így szép fehér marad majd, mire elkészül.

Allergének

  • glutén
  • tojás
Hasonló receptek
Cukkini lasagne
Főétel
Cukkini lasagne
Sült lazac epres-bazsalikomos salátával
Főétel
Sült lazac epres-bazsalikomos salátával
Citromfüves tofuburger
Főétel
Citromfüves tofuburger
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.