Sült lazac epres-bazsalikomos salátával

Az epret nemcsak édességekhez vagy magában érdemes enni, hanem salátának is fenséges! A sült lazaccal pedig igazán jó pajtások.

450 kCal / adag
Hozzávalók

 

 

  • 100 g madársali
  • 200 g friss eper
  • 50 g friss bazsalikom
  • 3 ek Floriol Active étolaj
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 kk méz
  • fél kk só

Elkészítés:

  1. Hevítsetek kevés Floriol Active étolajat nagy seprenyőben. Ha elég forró, tegyétek bele a lazac szeleteket, bőrös oldalával lefelé. Sózzátok finoman és süssétek 2-3 percig, majd forgassátok a másik oldalára is. Süssétek minden oldalát további 1-2 percig, majd hagyjátok hűlni.
  2. Forgassátok össze a megmosott madársalit a negyedekre vágott eperrel és a friss bazsalikommal.
  3. Kis keverőedényben keverjétek össze a balzsamecetet a Floriol Active étolajjal, a mézzel és a sóval. Szedjetek pár kanálnyit a salátára és a halra, majd fogyasszátok azonnal.


Tippek:

  • Bőr nélküli és bőrös lazac filével is elkészíthetitek. Ha bőröst használtok, akkor a pikkelyeket távolítsátok el.
  • Füstölt lazaccal is elkészíthetitek, csak használjatok belőle lényegesen kevesebbet.
  • Más semlegesebb ízű salátával is elkészíthetitek.


Allergének:

hal

Hasonló receptek
Citromfüves tofuburger
Főétel
Citromfüves tofuburger
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Főétel
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Pestós  lazac fehérbab gratinnal
Főétel
Pestós lazac fehérbab gratinnal
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.