Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal

Törökmogyoró, káposzta és feta? Igen, igen és igen! Ugyanis a ropogós mogyorót és a friss káposztát a sós feta teszi mennyei salátává.

550 kCal / adag
Hozzávalók
  • 4 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 2 ek tahini
  • 1 ek méz
  • 4-6 ek víz
  • kis lilakáposzta fele
  • 200 g csicseriborsó
  • 200 g feta sajt
  • 100 g törökmogyoró
  • 2 körte
  • friss petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

  1. Mossátok meg a káposztát, majd szeleteljétek minél vékonyabb csíkokra.
  2. Nagy keverőedényben keverjétek el a Floriol Extraszűz Olívaolajjal a tahinit, a vizet és a mézet, hogy híg salátaöntetet kapjatok. Sózzátok ízlés szerint.
  3. Forgassátok össze az öntettel a káposztát, a csicseriborsót, a kockákra darabolt feta sajtot és az enyhén tört mogyorót. Végül adjátok hozzá a falatnyi szeletekre vágott, kimagozott körtét és az apróra darabolt petrezselymet. Tálaljátok frissen!

Tippek

  • Fél citrom levével, vagy akár naranccsal ízesebbé tehetitek a salátaöntetet.
  • Pirított szezámot is szórhattok rá!
  • Kiváló kísérője lehet a salátának a buggyantott tojás.

 

Allergének

  • mogyoró
  • szezám
  • laktóz
Hasonló receptek
Tejcsokis-diós fánk
Tejcsokis-diós fánk
Francia hagymaleves
Francia hagymaleves
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.