Tormakrémleves sonkával és főtt tojással

A húsvét legfontosabb alapanyagait új, izgalmas formában is tálalhatjuk, például krémlevesként.

380 kCal / adag
Hozzávalók
  • 2 ek Floriol Cardio étolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél zellergumó
  • 2,5 dl tejszín
  • 5 cm-es torma darab
  • 3-4 db keményre főzött tojás
  • 100 g húsvéti főtt sonka
  • snidling vagy újhagyma a tálaláshoz
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk Floriol Cardio étolajat. Futtassuk meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kapna, adjuk hozzá a megpucolt és centis kockákra vágott zellert. Sózzuk finoman, majd pár perc párolást követően öntsünk hozzá 1,6 liter forrásban lévő vizet.
  2. Közepes lángon főzzük fél órán át, majd keverjük hozzá a megpucolt és lereszelt tormát és a tejszínt. Forraljuk újra, majd botmixerrel turmixoljuk össze. Sózzuk ízlés szerint, ha úgy érezzük, akkor pár csepp citrommal állítsunk a savasságán.
  3. Tálaljuk forrón a megpucolt és feldarabolt keménytojással, a feldarabolt főtt sonkával és kevés újhagymával!

Tippek

  • A tejszínt helyettesíthetjük növényi tejszínnel.
  • Kevés, frissen reszelt tormával is feldobhatjuk a kész levest.
  • Tálaláskor öntsünk rá pár csepp Floriol Extraszűz Olívaolajat.

Allergének

  • laktóz
  • zeller
  • tojás
Hasonló receptek
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Citromos fehérbableves parmezánnal
Citromos fehérbableves parmezánnal
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.