Spenótos tofu-paneer

Ez az indiai recept az eredeti paneer vegán verziója, amiben tofut használunk. 

Hozzávalók

A rizshez:

A tofu-pannerhoz:

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsetek pár kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat. Futtassátok meg benne a rizst, sózzátok és hintsétek meg a kurkumával. Ha már elkezd pirulni, öntsétek fel másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel. Fedjétek le, tegyétek a legalacsonyabb hőmérsékletre a lángot, majd hagyjátok megfőni a rizst 25-30 perc alatt.
  2. Nagy serpenyőben hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat. Ha már elég forró, pirítsátok meg benne a vékonyra szelt fokhagymát, a mustármagot, a meghámozott, lereszelt gyömbért, majd adjuk hozzá a 2-3 cm-es kockára vágott tofut. Hintsétek meg az őrölt korianderrel is.
  3. Ezután öntsétek fel a kókusztejjel, forraljátok fel, majd főzzétek 10 percig.
  4. Keverjétek a kókusztejes tofuhoz a megmosott spenótot, majd fonnyasszátok meg pár perc alatt. Ezután ízlés szerint sózzátok meg.
  5. Tálaláskor locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal, és pár csepp citrommal, majd tálaljátok a kurkumás rizzsel.

Tippek

  • Leveles spenót helyett mirelit spenótot is keverhettek hozzá.
  • Tálaljátok friss vagy szárított chilivel.
  • Pirítás közben finoman forgassátok a tofut, hogy ne törjön össze!

Allergének

  • mustár
  • szója
Hasonló receptek
Sonkás Crepe
Sonkás Crepe
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Zablisztes ropi
Zablisztes ropi
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.