Spárgás csigatészta

Olyan rövid a spárgaszezon, hogy az évnek ebben a szakaszában érdemes heti rendszerességgel készítenünk belőle valamilyen finomságot. Ez a tavaszi tésztaétel gyorsan elkészül és isteni. 

424 kCal / adag
Hozzávalók

HOZZÁVALÓK

  • 250 g olasz csigatészta
  • 1 csomag zöld spárga
  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 2-3 dl tejszín
  • 10 dkg parmezán
  • friss bazsalikom
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. Mossuk meg a spárgákat. Törjük le a végeit, ha szükséges, akkor finoman hámozzuk is meg. Szeleteljük 4-5 centis darabokra.
  2. Bőséges mennyiségű, forrásban lévő, sós vízben főzzük puhára az olasz csigatésztát a csomagolásán leírt módon.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Floriol E-vitamin étolajat. Pirítsuk meg pár perc alatt a spárgát, majd tegyük mellé az apróra vágott fokhagymát is és a hajszálvékonyra szelt, húsos szalonnát is.
  4. 3-4 perc pirítás után öntsük fel a száraz fehérborral, majd a tejszínnel is, és 10 perc alatt főzzük készre. Sózzuk ízlés szerint.
  5. Forgassuk össze a kész tésztát a szósszal. Tálaljuk forrón, friss bazsalikommal és parmezánnal!

ALLERGÉNEK

  • glutén
  • laktóz

TIPPEK

  • Zöld spárga helyett kipróbálhatjuk fehér spárgával is, amit ne felejtsünk el meghámozni.
  • Extraként tegyünk rá reszelt sajtot, leginkább valamilyen kemény fajtát: cheddart vagy parmezánt.
  • Fűszerezhetjük még apróra vágott, friss metélőhagymával, ami remekül kiegészíti a spárga ízét.
Hasonló receptek
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Citromos fehérbableves parmezánnal
Citromos fehérbableves parmezánnal
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.