Rozmaringos fehérbab-krém

Krémes, parmezános, mennyei és mégis könnyen össze lehet dobni egy fárasztó nap végén is! Próbáljátok ki egyszerű vacsoraként ezt a fehérbab-krémet, nem fogjátok megbánni!

270 kCal / adag
Hozzávalók
 
  • teljes kiőrlésű kenyér

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 200 ºC-ra.
  2. Helyezzétek a megmosott, 10 cm-esre darabolt angol zellert a héjában hagyott fokhagymával együtt egy tepsire. Finoman locsoljátok meg Floriol Kevert Olívaolajjal, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. 30 perc alatt süssétek készre, ennyi idő alatt a zeller kicsit kiszárad, és karamellizálódik. A fokhagymákat 15 perc elteltével kivehetitek a sütőből, majd szedjétek ki a héjából is.
  3. Csepegtessétek le a konzerv fehérbabot, majd tegyétek konyhai aprítógépbe a sült zellerrel és a sült fokhagymával. Locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal, adjátok hozzá a kanálnyi mustárt és a lereszelt parmezánt. Pürésítsétek 5-10 perc alatt egészen krémesre.
  4. Sózzátok ízlés szerint, és hintsétek meg frissen őrölt borssal.
  5. Tálaljátok apróra vágott rozmaringgal, további Floriol Extraszűz Olívaolajjal és pirítóssal.

 

Tippek

  • Hidegen is nagyon finom!
  • Parmezán helyett pecorino sajtot is használhattok.
  • Ti magatok is puhára főzhetitek a babot babérlevéllel, fokhagymával!
 

Allergének

  • zeller
  • mustár
  • tej- és tejszármazék
  • glutén
Hasonló receptek
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.