Őszi skillet

A skillet egy kiadós reggeli egytálétel, ami vasedényben készül, tele finomságokkal.

469 kCal / adag
Hozzávalók
  • 4 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 400 g konzerv csicseriborsó
  • 200 g krumpli
  • 100 g édesburgonya
  • 2 kis fej hagyma
  • 80 g szeletelt füstölt bacon
  • 100 g bébispenót
  • 4 db tojás
  • 150 g mozzarella
  • só, bors
  • friss petrezselyem
  • gránátalma mag a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Magas falú öntöttvas serpenyőben hevítsünk 4 kanálnyi Floriol Omega 3&6 étolajat. Futtassuk meg benne a megpucolt és kb. 1 centis kockákra vágott krumplit, édeskrumplit.
  3. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a lecsepegtetett konzerv csicseriborsót, majd a kis lapokra szelt bacont is. Gyakran keverve pirítsuk át.
  4. Szórjuk meg a bébispenóttal, sózzuk ízlés szerint, majd hagyjuk, hogy a spenót összeessen.
  5. Készítsünk négy mélyedést az alapanyagok között, majd üssünk bele egy-egy tojást. Óvatosan, hogy a tojássárgája ne essen szét, hintsük meg feldarabolt mozzarellával. Végül, tegyük az előmelegített sütőbe.
  6. 40 perc alatt - vagy amíg a sajt aranybarnára pirul - süssük készre.
  7. Tálaljuk forrón!

Tippek

  1. Tálaljuk gránátalma maggal, friss petrezselyemmel, és kevés Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
  2. Ha nincs otthon öntöttvas edényünk, más nagyobb, hőálló nyelű serpenyő is megfelelő.
  3. Nagyon finom akkor is, amikor már kihűlt!

Allergének

  • laktóz
  • tojás
Hasonló receptek
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.