Olívás brownie

Sós, olívás és édes! Nem is hinnétek, hogy ez együtt mennyire jó trió. Szerintünk az egyik legjobb brownie recept.

Hozzávalók
  • 2 dl Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 175 g vaj
  • 4 tábla 70%-os étcsoki
  • 4 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg kókuszvirágcukor
  • 10 dkg porcukor
  • 22,5 dkg liszt
  • 1 teáskanál só

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180° fokra.
  2. Vízgőz felett olvasszátok fel az étcsokoládét a vajjal, majd öntsétek hozzá a Floriol Extraszűz Olívaolajat, és keverjétek szép selymesre.
  3. Közben robotgéppel keverjétek bele a tojásokba a cukrokat addig, míg habos masszát nem kaptok, majd fokozatosan adagoljátok hozzá a lisztet is és sózzátok meg.
  4. Végül szintén kisebb adagokban öntsétek hozzá a csokis masszát, és keverjétek át alaposan ezzel is.
  5. Olajozzatok ki egy nagyobb tepsit, és öntsétek bele a csokis krémet, egyengessétek el, majd a tetejét hintsétek meg nagyszemű sóval.
  6. Tegyétek be a sütőbe, és süssétek nagyjából 20-25 percig, figyelve, hogy nehogy túlsüljön.
  7. Tálaláskor öntsétek le pár csepp olívaolajjal, és ízlés szerint extra sóval.

Allergének

  • laktóz
  • tojás
  • glutén

 

Tippek

  • A brownie akkor van készen, ha a teteje töredezett és csillogó, belül viszont még puha és ragacsos. Érdemes egy fogpiszkálóval ellenőrizni az állagát.
  • A brownie dobozban nagyon sokáig eláll, úgyhogy akár egész hétre előre elkészíthetitek a nasit.
  • Turbózhatjátok még a receptet különböző magokkal, például pekándióval, törökmogyoróval.
Hasonló receptek
Achar csirke curry vadrizzsel
Achar csirke curry vadrizzsel
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.