Mentás grillezett padlizsánsaláta

A grillezett padlizsán és kápia paprika, a friss menta és az ecetes lilahagyma remekül harmonizálnak egymással, így egy könnyű, mégis gazdag ízekben gazdag salátát alkotnak. Tökéletes választás egy frissítő étkezéshez! 

280 kCal / adag
Hozzávalók
  • 3 nagyobb padlizsán
  • 3 nagyobb kápia paprika
  • 30 g friss menta
  • só, bors
  • 2 tk sumac
  • 1 citrom leve
  • 3-4 ek Floriol Omega étolaj
  • 2 ek vörösbor ecet
  • 3 lilahagyma
  • 2 ek ecet
  • 1 ek cukor
  • fel kk só
  • 4 dl víz

Elkészítés

 

  1. Forraljatok vizet, adjátok hozzá az ecetet, cukrot és sót. Pucoljátok meg a lilahagymákat, majd forrázzátok le az ecetes cukros vízzel, és hagyjátok benne állni 2-3 órát.
  2. Készítsétek elő a kerti vagy az elektromos grillt, hogy a sütéshez megfelelő parázs legyen.
  3. Tisztítsátok meg a padlizsánokat és a kápia paprikákat. A padlizsánokat szeljétek fel 1 cm vastag szeletekre. Sózzátok be finoman, majd hagyjátok fél órát állni, hogy kieressze a levét. Utána törölgessétek szárazra őket.
  4. Tegyétek a kápia paprikákat a grillrácsra, és néha forgatva süssétek amíg a héja megfeketedik és felrepedezik.
  5. Helyezzétek a padlizsán szeleteket a grillrácsra. Kenegessétek be Floriol Omega étolajjal, sózzátok, borsozzátok ízlés szerint és hintsétek meg a sumac fűszerrel. Néha forgassátok, hogy mindkét oldala megsüljön, közben fűszerezzétük, olajozzátok újra. Facsarjatok rá egy citromot is! Akkor kész a padlizsán, ha már aranybarnára sült, a belseje puha, de még van tartása. Ha elkészült, hagyjátok hűlni pár percet, majd daraboljátok a szeleteket négy cikkbe.
  6. Húzzátok le a sült kápia paprikák megfeketedett héját. Távolítsátok el a magházat és a magokat, majd daraboljátok fel a sült paprikát.
  7. Nagy salátástálban forgassátok össze a sült padlizsán cikkeket a kápia paprikával, kevés vörösbor ecettel és Floriol Omega étolajjal. Adjátok hozzá az ecetes lilahagymát és az egészen apróra vágott mentát is, sózzátok, borsozzátok ízlés szerint.

 

Tippek

 

  • Cukkinit is süthettek a padlizsán mellé.
  • Sumac helyett használhattok közel-keleti fűszerkeverékeket is.
  • A menta mellé apróra vágott petrezselymet, koriandert is tehettek!
Hasonló receptek
Epres spenótsaláta fetával
Saláta
Epres spenótsaláta fetával
10 perc
232 kCal / adag
Római sali tejfölös öntettel
Saláta
Római sali tejfölös öntettel
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.