Mentás borsókrémleves

A piacokon már kapható a friss cukorborsó, mentával és joghurttal pedig egy nagyon zsenge és friss levest készíthettek belőle.

Hozzávalók
  • 2 ek Floriol BALANCE étolaj
  • 1 közepes póréhagyma (csak a fehér része)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szár angolzeller
  • 500 g zöldborsó
  • 2 dl natúr joghurt
  • fél marék friss menta
  • fél marék pirított mandula

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsetek kevés Floriol BALANCE étolajat, majd futtassátok meg benne a vékonyra szeletelt póréhagymát és az összezúzott, feldarabolt fokhagymát. Mielőtt színt kapna adjátok hozzá a megmosott és feldarabolt angolzellert, majd a zöldborsót. Öntsétek fel 1,6 liternyi (forrásban lévő) vízzel. Sózzátok finoman.
  2. Forraljátok fel, majd közepes lángon főzzétek 10 percig a levest. Adjátok hozzá a száráról letépkedett mentaleveleket, majd botmixerrel turmixoljátok egészen selymesre. Közben adagoljátok hozzá a joghurtot!
  3. Forraljátok újra, majd tálaljátok pirított darabolt mandulával.

Tippek

  • 180° fokra előmelegített sütőben, 7-9 perc alatt megpirul a szeletelt mandula, de serpenyőben, gyakran forgatva és rázogatva is hamar elkészül.
  • Keverjetek a leveshez tálaláskor még több natúr joghurtot!
  • Akár hidegen is fogyasztható a krémleves.

Allergének

  • laktóz
  • diófélék
  • zeller
Hasonló receptek
Vöröslencse shakshuka
Vöröslencse shakshuka
Currys halleves
Currys halleves
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.