Káposztás fasírtgolyók

A káposztától kicsit savanykás és egyben nagyon szaftos fasírtgolyók tuti ebéd az egész családnak!

860 kCal / adag
Hozzávalók

A fasírthoz:

  • 3 ek Floriol BODY étolaj
  • 70 dkg darált pulykahús
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • só, bors
  • 20 g kapor

 

A rizshez:

A tálaláshoz:

  • tejföl
  • majonéz
  • kapor

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
  2. Daraboljátok fel a savanyú káposztát és a kaprot egészen apróra. Nagy keverőedényben forgassátok össze a darált pulykahússal. Sózzátok, borsozzátok, majd gyúrjatok a masszából 4-6 cm-es golyókat. Helyezzétek őket Floriol BODY étolajjal enyhén kikent tepsire, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. 25-30 perc alatt süssétek készre a húsgolyókat.
  3. Folytassátok a rizzsel: hevítsetek egy evőkanálnyi Floriol BODY étolajat egy magas falú fazékban. Futtassátok meg benne az átöblített és lecsepegtetett rizst, sózzátok meg, majd öntsétek fel a vízzel. Fedjétek le a fazekat, majd alacsony lángon főzzétek készre a rizst nagyjából 18-20 perc alatt.
  4. Tálaljátok forrón a káposztás húsgolyókat a rizzsel és egy kevés kaporral.

Tippek

  • Készíthettek hozzá tejfölből és majonézből mártást is.
  • Krumplipürével is nagyon finom.
  • Ne gyúrjátok keményre a húsgolyókat, de azért álljon össze rendesen. Finomabb lesz, ha kicsit laza marad.
Hasonló receptek
Miso leves
Miso leves
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Császármorzsa narancsszósszal
Császármorzsa narancsszósszal
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.