Húsgolyók édeskömény salátával

Mindenképp javasolt a húsgolyóból és a salátából is dupla adaggal készülni, mert annyira finom, hogy percek alatt be fogjátok habzsolni.

Hozzávalók

A húsgolyóhoz:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 kk római kömény
  • 1 tk füstölt paprika

A salátához:

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190° fokra.
  2. Mossátok meg alaposan az édesköményt és az uborkát, szárítsátok le.
  3. Az édesköményt vágjátok félbe, majd szeljétek minél vékonyabb szeletekre. Az uborkát karikázzátok fel, majd keverjétek össze őket egy nagy salátástálban.
  4. Adjátok hozzá a Floriol Cardio étolajat, az almaecetet és az apróra vágott kaprot. Forgassátok össze és sózzátok meg ízlés szerint. Tegyétek a salátát hűtőszekrénybe!
  5. Gyúrjatok masszát a kétféle húsból, a fűszerekből és a nagyon apróra vágott petrezselyemből. Formázzatok belőlük 3-5 cm átmérőjű golyókat, majd helyezzétek őket Floriol Cardio étolajjal enyhén kikent tepsire.
  6. Tegyétek az előmelegített sütőbe, majd süssétek 15 percig. Vegyétek ki, forgassátok meg a golyókat, majd süssétek őket újabb 10 percig.
  7. Tálaljátok forrón a hideg salátával!

 

Tippek

  • Ha szeretitek a csípőset, kávéskanálnyi chiliport is gyúrhattok a húsgolyókba.
  • 5-8 dkg reszelt parmezánt is tehettek bele.
  • Minél vékonyabbra vágjátok az édesköményt, annál finomabb lesz a saláta!
Hasonló receptek
Répa-retek-mogyoró saláta
Répa-retek-mogyoró saláta
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.