Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel

A gránátalma bármilyen téli salátát feldob opálos, mélyrózsaszín színével. Most ezt a rózsaszínre sült sertésszüzet hozza ünnepi hangulatba.

395 kCal / adag
Hozzávalók

4 főre

A húshoz

A salátához

Elkészítés

  1. Forrázzátok le a bulgurt kétszeres mennyiségű forrásban lévő sózott vízzel, majd fedjétek le, hogy 20 perc alatt megpuhuljon.
  2. Melegítsétek elő a sütőt 210° fokra.
  3. Vágjátok a sertésszüzet 4 egyenlő részre. Nagy teflonserpenyőben hevítsetek kevés Floriol Kevert Olívaolajat, majd helyezzétek bele a szeleteket, és oldalanként 2-4 percig sütve pirítsuk teljesen körbe mindegyiket. Végül tegyétek őket hőálló tálba, sózzátok, borsozzátok, majd az előmelegített sütőben további 8-10 perc alatt süssétek készre.
  4. Vágjátok félbe a gránátalmát, majd kaparjátok ki a magjait. Egy nagy salátás tálban keverjétek össze a megpuhult bulgurral és a felaprított fokhagymával. Keverjétek bele a megtépkedett petrezselymet, sózzátok ízlés szerint, majd locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal és a fél citrom levével.
  5. Tálaljátok a sertésszűzzel a salátát!

Allergének

  • glutén

Tippek

  • Ne süssétek túl a sertéshúst, mert kiszárad. A körbepirítás után 8-10 perc elegendő lesz a sütőben.
  • Kedvetek szerint keverhettek a salátába sült sütőtököt, répát vagy más zöldséget.
Hasonló receptek
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.