Fetasajtos-spenótos kölespite

461 kCal / adag
Hozzávalók

4 főre

  • 250 g köles
  • 2 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 100 g bébi spenót
  • 150 g feta sajt
  • 1 kis kápia paprika
  • só, bors

A köles tápláló, segíti az emésztést és gazdag vitaminokban is, de a legjobb tulajdonsága, hogy finom! Fetával és spenóttal remek pite készülhet belőle. 

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Floriol étolajat, majd pirítsuk le az összezúzott, apróra vágott fokhagymát. Keverjük hozzá a kölest, és öntsük fel a száraz fehérborral és annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk.
  3. Gyakori keverés mellett forraljuk fel, az elpárolgott vizet folyamatosan pótolva 20-25 perc alatt főzzük puhára. Keverjük hozzá a megmosott és leszárított spenótot, majd a kierezett, kimagozott és apróra vágott kápia paprikát. Forgassuk hozzá a feldarabolt feta sajt ¾-ét is.
  4. Kenjünk ki egy piteformát kevés Floriol étolajjal, majd terítsük el benne egyenletesen a feta sajtos kölest. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.

Tálaljuk forrón a maradék feta kockákkal.

TIPPEK

  • Sózzuk finoman, a feta sajt magában is elég sós.
  • Kedvünk szerint ízesíthetjük friss bazsalikommal, kakukkfűvel.

ALLERGÉNEK

  • laktóz
Hasonló receptek
Mandulás-zsályás muffin
Desszert
Mandulás-zsályás muffin
Sült barack vaníliafagyival
Desszert
Sült barack vaníliafagyival
10 perc
423 kCal / adag
Rizsbundás szilva
Desszert
Rizsbundás szilva
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.