Édesköményes krumplileves

Lehűlt az idő, vágyunk a meleg levesekre. Krumpliból és köményből pedig igazán csodás melengető levest készíthetünk! 

410 kCal / adag
Hozzávalók
  • 4 ek Floriol BODY étolaj
  • 2 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 édeskömény gumó
  • 80 dkg krumpli
  • 2 dl tejföl
  • 1 bagett
  • só, bors

Elkészítés

  1. Hevítsetek kevés Floriol BODY étolajat magas falú fazékban.
  2. Futtassátok meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint elkezdenek pirulni, adjátok hozzá a vékonyra szeletelt édeskömény felét. Pirítsátok további 3-4 percig, majd öntsétek fel a száraz fehérborral.
  3. Pucoljátok meg a krumplit és daraboljátok 2-3 centis kockákra. Adjátok a leveshez, majd öntsétek fel másfél liternyi vízzel. Sózzátok meg finoman, majd főzzétek 25-30 percig, amíg megpuhulnak a zöldségek. Botmixerrel pürésítsétek le, egészen selymesre, és sózzátok újra, ha szükséges!
  4. Miközben fő a leves, nagy teflonserpenyőben, kevés Floriol BODY étolajon pirítsátok meg a maradék felszeletelt édesköményt 8-12 perc alatt, majd tegyétek félre.
  5. Tálaljátok forrón a levest kevés krémesre kevert tejföllel, vékony szelet pirítóssal, és a pirított édesköménnyel.

 

Tippek

  • Keverjetek egész édeskömény magot is az édesköményhez, miközben pirítjátok.
  • Kevés dióval is meghinthetitek a levest!
  • Használjátok fel a tálaláshoz az édeskömény gumó zöld levélzetét is!

 

Allergének

  • tej és tejszármazékok
  • glutén
Hasonló receptek
Borsófőzelék pulykafasírttal
Borsófőzelék pulykafasírttal
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Epres banánkenyér
Epres banánkenyér
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.