Csodás ünnepi előétel, amivel még csak nem is kell órákat pepecselni, cserébe pillanatok alatt elfogy. Szilveszteri vendégváró fogásnak is kitűnő, vagy ha csak egy könnyebb, zöldséges fogásra vágytok.
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Hozzávalók
8 főre:
- 2 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
- 1 csomag leveles tészta
- 3 közepes sárgarépa
- 2 kis petrezselyemgyökér
- 6-9 szár angol zeller
- 1 póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- negyed sütőtök
- 100 g kéksajt
- 150 g dió
- friss petrezselyem
- só, bors
Elkészítés
- Hámozzátok meg a zöldségeket, majd vágjátok mindegyiket hosszabb hasábokra.
- Melegítsétek elő a sütőt 180 ° C-ra.
- Hevítsetek serpenyőben kevés Floriol Omega 3&6 étolajat, majd adjátok hozzá az összes zöldséget. 10-15 perc alatt pirítsátok át egyenletesen, amíg kicsit összeesnek és színt kapnak. Sózzátok ízlés szerint.
- Nyújtsátok ki a leveles tésztát 3-4 mm vastagságúra, próbáljatok kört formázni belőle. Óvatosan helyezzétek egy sütőpapírral bélelt nagy tepsire.
- Halmozzátok az elősütött zöldségeket a tészta közepére, hogy minden oldalról maradjon 10 cm-nyi tészta rész. Morzsoljátok rá a kéksajtot, hintsétek meg dióval, szükség esetén sózzátok-borsozzátok. Hajtsátok fel a maradék tésztát, hogy ropogósra süljön majd a tészta széle. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 20-24 perc alatt süssétek készre. Akkor lesz jó, ha a sajt már elolvad, a tészta széle pedig aranybarna és roppanós lesz.
- Fogyasszátok forrón, friss petrezselyemmel!
Allergének
- glutén
- diófélék
- laktóz
- zeller
Tippek
- Dió helyett pisztáciával is készíthetitek.
- Tálaljátok tejföllel.
- Tálaláskor meglocsolhatjátok Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
Hasonló receptek


