Diós-Csokis keksz

Gyorsan megvan és felvidít egy rossz nap után, mi az? A válasz a diós-csokis keksz, ami nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek kedvence is lesz a családban.

97 kCal / adag
Hozzávalók

 6 főre

  • 250 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1,3 dl Floriol Kevert Olívaolaj
  • csipet só
  • 100 g barna cukor
  • 100 g kristálycukor
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 150 g dió
  • 100 g étcsoki pasztilla
  • 1 tojás + 1 sárgája

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 170° fokra.
  2. Nagy keverőedényben forgassátok össze a lisztet a csipet sóval és a sütőporral.
  3. Verjétek habosodásig a tojásokat a kétfajta cukorral és a vaníliával. További folyamatos keverés mellett adagoljátok hozzá a Floriol Kevert Olívaolajat. Forgassátok össze a bekevert liszttel, végül pedig a feldarabolt dióval és a csokipasztillával.
  4. Helyezzetek kanálnyi darabokat a tésztából sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyétek az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssétek készre.

Tippek

  • Hagyjatok elegendő helyet a tepsiben a tésztakupacok között, ki fognak lapulni a hőtől.
  • Csokipasztilla hiányában darabolt étcsokiból is elkészíthetitek.
  • Kedvetek szerint használhattok mogyorót, kesudiót és mandulát is a kekszhez!

Allergének

  • glutén
  • tojás 
  • diófélék
Hasonló receptek
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Kuszkuszos töltött paprika
Kuszkuszos töltött paprika
Vegán töltött káposzta
Vegán töltött káposzta
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.