Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval

Télen is gondoskodhatunk a megfelelő vitaminbevitelről! Duplán megéri ezzel a gyönyörű színű és telt ízű céklasalival.

378 kCal / adag
Hozzávalók
4 főre:
  • 3 közepes cékla
  • 3 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 2 ek almaecet
  • 100 g juhtúró
  • 200 g csicseriborsó (konzerv)
  • 1 marék hántolt, pörkölt tökmag
  • fél marék hántolt, pörkölt napraforgómag
  • 1 marék bébispenót
  • 2-3 szál újhagyma
  • só, bors

Elkészítés

  1. Bőséges mennyiségű sós vízben főzzétek puhára héjastól a céklát 35-40 perc alatt. Amikor már megpuhult, folyó víz alatt pucoljátok meg. Vágjátok centis kockákra.
  2. Keverjétek össze a főtt céklát a többi hozzávalóval: az apróra vágott újhagymával, a megmosott bébispenóttal és a magokkal. Végül forgassátok össze finoman a Floriol Extraszűz Olívaolajjal és az almaecettel.

Tippek

  • Ha még felturbóznátok egy kis zöldséggel, tehettek hozzá sült sütőtököt is.
  • Köretként is kiváló sült húsok mellé.

Allergének

  • laktóz
Hasonló receptek
Gomba shakshuka
Gomba shakshuka
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Répa-retek-mogyoró saláta
Répa-retek-mogyoró saláta
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.