A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval

364 kCal / adag
Hozzávalók
  • 2 ek Floriol Vitamins étolaj
  • 1 közepes póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g rukkola
  • 100 g spenót
  • 100 g koriander
  • 2 közepes krumpli
  • só, bors
  • 2 dl natúr joghurt
  • 100 g pirított napraforgómag

Elkészítés:

  1. Hevítsetek magas falú fazékban pár kanál Floriol Vitamins étolajat. Adjatok hozzá megmosott majd vékonyra szelt póréhagymát és az összezúzott, feldarabolt fokhagymát és futtassátok meg pár perc alatt.
  2. Hámozzátok meg a krumplit, majd kockázzátok fel és adjátok a póréhagymához. Öntsétek fel 1,6 liternyi vízzel, sózzátok finoman, fedjétek le és főzzétek puhára a krumplit 25 perc alatt.
  3. Ha a krumpli megpuhult, keverjétek a leveshez a megmosott rukkolát, spenótot és apróra vágott koriandert. Főzzétek 5-8 percig, amíg összeesnek a zöldségek.
  4. Botmixerrel pürésítsétek egészen selymesre a levest. Sózzátok újra ízlés szerint, ha szükséges.
  5. Tálaljátok forrón krémesre kevert natúr joghurttal és pár kanálnyi pirított napraforgómaggal.

Tippek:

  • Tegyetek a leveshez fél kávéskanálnyi szódabikarbónát mielőtt a zöld hozzávalókat belefőzitek, segít megőrizni a friss zöld színét a levesnek.
  • Apróra darabolt petrezselymet is adhattok hozzá.
  • A krumpli helyett keményítővel, vagy tejszínnel is sűríthetitek a levest.

Allergének:

  • laktóz
Hasonló receptek
Tom Kha Ghai
Leves
Tom Kha Ghai
80 perc
650 kCal / adag
Kovászos uborkakrémleves
Leves
Kovászos uborkakrémleves
Kurkumás-almás sárgarépakrémleves
Leves
Kurkumás-almás sárgarépakrémleves
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.